Броят на заразените с коронавирус в Беларус са пет пъти

...
Броят на заразените с коронавирус в Беларус са пет пъти
Коментари Харесай

Лукашенко: Заразените с коронавирус в Беларус са в пъти по-малко от жертвите на алкохолно отравяне

 Броят на инфектираните с ковид в Беларус са пет пъти по—малко от жертвите на алкохолно отравяне, съобщи през днешния ден президентът Александър Лукашенко.

По време на заседание, отдадено на подготовката за отбелязването на 9 май и епидемиологичната конюнктура в страната, той разгласи, че от отравяне с алкохол са умряли 482 души, а 470 са направили самоубийство, оповестява БелТА. Жертвите на пожари са 218, а на произшествия за миналите 4 месеца- 163. В същото време управляващите оповестиха, че в страната от затруднения, породени от ковид, са умряли 97 индивида.

Според президента, смъртността в страната за 4 месеца е намаляла с 1,5 %, което е добър индикатор, спрямо други страни, в които смъртността непрестанно се усилва.

ТАСС акцентира, че в Беларус, където са регистрирани 15 828 инфектирани с новия тип ковид, не е въведена карантина. Въпреки предизвестията на Световната здравна организация, от 20 април в страната на обновени учебните занятия, а на 25 април се организира всеобщ съботник и тече трескава подготовка за отбелязването на Деня на успеха 9 май.

При тези условия в Беларус стартира да работи " национална карантина ", при която доста жители свеждат, по опция, до най-малко обществените контакти и избират режим на самоизолация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР