Броят на загиналите след руска ракетна атака, при която беше

...
Броят на загиналите след руска ракетна атака, при която беше
Коментари Харесай

Противоречива информация: Атакувала ли е Русия умишено жилищна сграда в Днепър?

Броят на починалите след съветска ракетна офанзива, при която беше изумена жилищна постройка в украинския град Днепър, набъбна през днешния ден на 40, а 30 души към момента са в неопределеност, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Генадий Корбан от градската администрация съобщи в Телеграм, че 75 индивида, в това число 14 деца, са били ранени при удара в събота.

Украйна сподели, че постройката е била улучена от съветска ракета " Х-22 ", против която украинската противовъздушна защита няма благоприятни условия за противопоставяне. Русия съобщи, че при нейните ракетни удари в събота не са били вземани на прицел жилищни здания.

Кремъл заяви, че съветските сили не са нанасяли удари по жилищни здания в Украйна, два дни откакто в град Днепър беше ударен жилищен блок при огромна съветска ракетна офанзива, при която съгласно Киев са починали минимум 36 души, съобщи Ройтерс.

По време на диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: " Руските въоръжени сили не нанасят удари по жилищни здания или обекти на обществената инфраструктура. Нападенията се правят по военни цели, очевидни или прикрити ".

Украинските военновъздушни сили настояват, че блокът е от ударен от съветска ракета Х-22. Киев твърди, че не има съоръжение, с което да я смъкна.

Песков загатна, че до случая се е стигнало вследствие на изстреляни от украинската Противовъздушна отбрана ракети, които са прeхванали съветската ракета. Говорителят на Кремъл добави, че " някои представители на украинската страна " са стигнали до същото умозаключение.

More footage from the.
— Feher_Junior (@Feher_Junior)
Той имаше поради Олексий Арестович, консултант на украинския президент, който съобщи в събота вечерта, че наподобява, че съветската ракета е паднала върху жилищния блок, откакто е била свалена от украинската Противовъздушна отбрана. Коментарът му провокира яд в Украйна, което накара Арестович да се извини.

Пред репортерите Песков също по този начин отхвърли да съществува напрежение сред съветското министерство на защитата и частната военна компания " Вагнер ".

За това се заприказва, когато министерството на защитата заяви за завладяването на град Соледар, само че без да спомене и дума за ролята на наемниците от " Вагнер “. Евгений Пригожин, основателят на наемническата група, се оплака от опитите за омаловажаване на ролята на неговата частна войска. По-късно министерството на защитата похвали " смелите и самоотвержени дейности " на бойците на " Вагнер ".

Европейският съюз осъди продължаващите съветски въздушни удари в Украйна, като ги дефинира като военно закононарушение.

Русия продължава да демонстрира нечовешкото си лице и да упражнява разхвърлян ракетен гнет, заключи представител на Европейската комисия. Подобни дейности са военни закононарушения и би трябвало неотложно да бъдат прекъснати, настоя той.

Тези жестоки дейности в допълнение предизвикват Европейски Съюз да търси отговорност и да обезпечи помощ за Украйна и нейния народ, съобщи представителят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР