Броят на загиналите при взрив в джамия в Пакистан нарасна

...
Броят на загиналите при взрив в джамия в Пакистан нарасна
Коментари Харесай

Десетки загинали и над 150 ранени при атентат в Пакистан

Броят на починалите при гърмеж в джамия в Пакистан набъбна на минимум 25 души, а други 120 са ранени, съобщи БГНЕС, цитирайки АФП. Нападението е станало по време на следобедна молитва в северозападния град Пешавар.

Шафиула Хан, почитан държавен чиновник в Пешавар, заяви за Агенция Франс Прес, че 25 души са починали, а 120 са ранени.

" Положението е изключително ", съобщи Мохамед Асим Хан, представител на основната болница в Пешавар. По-рано той заяви, че починалите са 17, а ранените - 80. Полицията заяви, че доста поклонници към момента са блокирани вътре, а тежка техника и пожарни екипи претърсват руините в трескава избавителна интервенция.

Полицейското ръководство в Пешавар се намира в един от най-строго следените региони на града, където се обитават разследващите и антитерористичните бюра, и е в съседство с районния секретариат.

Служители оповестиха, че гърмежът е пристигнал от втория ред поклонници, а сапьорски екипи изследват опцията за гибелен атентат. Шахид Али, оживял служител на реда, споделя, че детонацията е станала секунди откакто имамът е почнал молитвата. " Видях черен пушек да се издига към небето. Изтичах на открито, с цел да спася живота си ", споделя 47-годишният мъж пред Агенция Франс Прес. " Писъците на хората към момента отекват в съзнанието ми ", добави той. " Хората крещяха за помощ. "

Драстичният пробив в сигурността се случи в деня, в който президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян трябваше да посети Исламабад. Пътуването му беше анулирано в последния миг.

Суровият северозападен район на Пакистан от дълго време е център на войнствена активност, място, където редица държавни управления се борят да открият ред. През март предходната година нападател самоубиец от " Ислямска страна " нападна шиитска джамия в Пешавар, убивайки 64 души в най-смъртоносната терористична офанзива в Пакистан от 2018 година насам. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР