Броят на загиналите при унищожителните пожари край Атина достигна 88

...
Броят на загиналите при унищожителните пожари край Атина достигна 88
Коментари Харесай

Първа оставка в Гърция заради смъртоносните пожари

Броят на починалите при унищожителните пожари край Атина доближи 88 души. Зам.-кметът на района Маратон, в който се намират някои от засегнатите от пожарите региони, през днешния ден подаде оставка поради нещастието. Това е първата оставка на представител на управляващите след пожарите, осведоми Ройтерс.

Продължава следствието на аргументите за пожарите, почнали в понеделник, които за благополучие, към този момент са овладени. Състоянието на 10 от потърпевшите при пожарите остава животозастрашаващо, осведоми гръцкото държавно радио ЕРТ.



Източник, непосредствен до следствието, заяви, че един от пожарите е бил провокиран инцидентно от гражданин от Рафина, написа гръцкият в. " Катимерини ". Смята се, че това е станало по нехайство, до момента в който мъжът се опитвал да изгори сухи клони и трева.

Междувременно в Гърция започваха погребенията на жертвите на унищожителните пожари. Днес бе заровен възрастен духовник, който се удавил в морето в опит да се избави от пожара в градчето Мати. Трима членове на едно семейство ще бъдат заровени в неделя в Мати.



Гръцкият министър председател Алексис Ципрас през вчерашния ден пое цялата политическа отговорност за опустошителните пожари.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР