Броят на загиналите при катастрофалните наводнения в източния либийски град

...
Броят на загиналите при катастрофалните наводнения в източния либийски град
Коментари Харесай

Броят на загиналите при наводненията в Либия нарасна до 11 300 души

Броят на починалите при пагубните наводнения в източния либийски град Дерна набъбна на 11 300 души, заяви Организация на обединените нации, базирайки се на либийския Червен полумесец.


Други 10 100 души към момента се водят за изчезнали в разрушения град, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси, като употребява данни на Червения полумесец.

На други места в Източна Либия, в региона на Дерна, наводненията са лишили живота на още 170 души, се споделя в обновената информация.

" Очаква се тези числа да набъбнат, защото екипите за търсене и избавяне работят неуморно, с цел да намерят оживели ", се споделя в актуализацията на Организация на обединените нации.

Близо седмица откакто бурята Даниел удари североизточна Либия, " филантропичната обстановка остава изключително тежка в Дерна ", се споделя в актуализацията.

Градът е обиден от съществени проблеми с питейната вода и минимум 55 деца са се натровили от пиянство на нечиста вода, се споделя в отчета.

В близките региони, множеството от които са претърпели години на въоръжени спорове, Организация на обединените нации предизвести за заплахата от мини, които се реалокират от наводненията и заплашват цивилните, които влизат пешком. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР