Броят на загиналите от вълна цунами, ударила крайбрежните райони на

...
Броят на загиналите от вълна цунами, ударила крайбрежните райони на
Коментари Харесай

Опасност от нови високи вълни в Индонезия

Броят на починалите от вълна цунами, блъснала крайбрежните региони на индонезийските острови Ява и Суматра, доближи 429 души, близо 1500 са ранени, а 154 са изчезнали, заяви през днешния ден представител на управляващите, представен от ДПА.

Вълната, която заля обширни региони от индонезийския бряг към Зондския проток, разделящ Ява и Суматра, е била непряко провокирана от изригвания на вулкана Анак Кракатау, на към 50 км от брега, е заключението на специалисти. Разрушенията, породени от цунами, обгръщат пет региона на двата острова, като Пандегланг, на западния бряг на Ява, е най-силно потърпевш.

Индонезийската организация по метеорология, климатология и геофизика предизвести през днешния ден за заплаха от поява на високи талази в доста региони, в това число в Яванско море и море Сулавеси, в интервала до 27 декември, съобщи ТАСС. В известието се показва, че вълните може да доближат 4 м височина, по тази причина морските съдове би трябвало да са изключително деликатни.​

По-рано ръководителят на организацията Двикорита Карнавати предизвести за извънредно неподходящи метеорологични условия в околните дни в крайбрежните региони към Зондския проток. Прогнозите са за плевел вятър и поройни дъждове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР