Броят на загиналите от пожар и експлозия в контейнерно депо

...
Броят на загиналите от пожар и експлозия в контейнерно депо
Коментари Харесай

Над 450 души са ранени, а други 34 са загинали при пожар в Бангладеш

Броят на починалите от пожар и детонация в контейнерно хранилище в Бангладеш доближи 34 в неделя и се чака да нарасне в допълнение, сподели Елиас Чоудхури, основен доктор на района Читагонг в южен Бангладеш, пред Агенция Франс Прес, до момента в който пожарникарите не престават да се борят с огъня. Ранените са над 450 души. Сред починалите са и петима пожарникари.

Служители на полицията оповестиха пред кореспонденти, че пожарът е зародил към девет часа в събота вечерта, а към среднощ е избухнала мощна детонация в склада. След нея огънят бързо се популяризирал. Експлозията е била толкоз мощна, че прозорците на околните къщи са били изпочупени. Складът, където се съхранявали контейнерите и в които са работили към 600 души, се намира на 40 км от град Читагонг, административния център на едноименния район.

В склада е имало облекла на стойност милиони долари, които трябвало да бъдат изнесени за западни търговци на дребно, споделиха чиновници на окръг Читагонг. Според управляващите пожарът значително бе овладян в неделя сутринта.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР