Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания в

...
Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания в
Коментари Харесай

Болните от грип в Разград са под средното ниво за страната


Броят на заболелите от грип и остри респираторни болести в област Разград е повишен, само че към момента районът е надалеч от оповестяване на грипна зараза. Това сподели за Българска телеграфна агенция доктор Рени Кирякова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия.

Данните от последната седмица демонстрират, че заболеваемостта в региона е 116,32 на 10 000 души от популацията. Тя е по-висока от тази за миналата седмица и по-ниска от междинната за страната, която е 124,44 на 10 000. Най-много болни има измежду децата и учениците. През интервала няма болни хора във възрастовата група над 65 години. Регистрираните пневмонии са четири, като всички заболели са приети в болница.

За лабораторно проучване в Националната референтна лаборатория са изпратени 15 проби на пациенти от региона с респираторни болести. Пет от тях са позитивни за грипния вирус А (H3N2), а три проби са позитивни за A (H1N1), сподели доктор Кирякова. 

По думите на здравния специалист Разград се намира в предепидемична конюнктура, като грипна зараза се афишира при равнища от 151,83 на 10 000 заболеваемост. Тя добави, че във ведомството всекидневно наблюдават равнищата на заболеваемост от грип и изискват данни за отсъстващи възпитаници, както и информации от персоналните лекари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР