Броят на убийствата в Южна Африка се е повишил отново

...
Броят на убийствата в Южна Африка се е повишил отново
Коментари Харесай

20 000 убийства за година в Южна Африка

Броят на убийствата в Южна Африка се е повишил още веднъж през предходната година, демонстрират публични статистики, като над 20 000 души са убити в цялата страна - към 57 дневно.
Общо 20 336 души са били убити през 12-те месеца до март тази година, по отношение на 19 016 през миналата година.
Броят им отразява растеж от 6.9% на годишна база, един от най-високите на глава от популацията след края на апартейда преди 24 години, съобщи БГНЕС.
" Петдесет и седем дневно, колкото са убитите южноафриканци, граничи с ситуацията във военната зона, до момента в който тук има мир, няма война в Южна Африка ", сподели министърът на полицията Беки Келе пред кореспонденти.
" Числата, които постоянно ме плашат, са тези на убийствата ", сподели той.
" Южноафриканците не би трябвало да одобряват като норма, че могат всеки ден да бъдат отвлечени, ограбени и убивани. Трябва да вземем самодейността и да променим обстановката към по-добро ".
Франсоа Беукман, който в Народното събрание оглавява комисията, наблюдаваща полицията, разказва числата като " тревожни и изцяло неприемливи ".
Представяйки данните на Народното събрание, Норман Секухуне, отговарящ за проучванията и статистиката на престъпността, сподели, че броят на убийствата е повишен през последните шест поредни години.
Южноафриканската полиция постоянно е подлагана на рецензии, тъй като не съумява да понижи престъпността, а шефове на полицията декларират, че се нуждаят минимум от още 62 000 чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР