Броят на убитите при извършените тази нощ въздушни удари на

...
Броят на убитите при извършените тази нощ въздушни удари на
Коментари Харесай

Броят на убитите при израелските въздушни удари в Източна Сирия достигна 57 души

Броят на убитите при осъществените тази нощ въздушни удари на Израел против позиции на държавните войски и техните проирански съдружници в Източна Сирия набъбна до 57 души, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ), представен от ДПА.

Според центъра сирийските самолети са изстреляли 18 ракети по оръжейни хранилища и военни постове в покрайнините на градовете Дейр аз Зур и Ал Букамал до сирийско-иракската граница, убивайки минимум 14 държавни бойци. Останалите жертви са от съюзените с тях проирански полувоенни елементи. "Това са най-смъртоносните израелски въздушни удари по Сирия от началото на войната там до момента ", сподели шефът на СЦНПЧ Рами Абдел-Рахман пред ДПА. Според него измежду жертвите има членове на иранската елитна Революционна армия и на ливанското шиитско придвижване "Хизбула ". При въздушната офанзива са били наранени и позиции на "Бригадата Фатмиа " - въоръжена милиция, формирана основно от проирански афганистански бойци, добави той.

Сирийските държавни медии потвърдиха за израелските удари, без да оповестяват данни за жертвите. Пресслужбата на израелската войска, представена от ТАСС, отхвърли през днешния ден да разяснява известията за въздушни удари в Източна Сирия.

Израелските офанзиви в Сирия се възприемат като опит да се попречи на Иран, който е основен съдружник на сирийския президент Башар Асад да ускори военното си въздействие в района. Ирански бойци, дружно със съюзени с тях въоръжени милиции от Ирак, Ливан и Афганистан, се бият паралелно със държавните сили на Асад от началото на войната в Сирия през 2011 година, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР