Броят на свързаните превозни средства в Европа нараства бързо -

...
Броят на свързаните превозни средства в Европа нараства бързо -
Коментари Харесай

Как новите автомобили могат да бъдат защитени от кибератака

Броят на обвързваните транспортни средства в Европа нараства бързо - от 37 милиона автомобила през 2018 година на 110 милиона до 2023 година. Тези коли към този момент имат особено значение във връзка с ИТ сигурността, защото техният витален цикъл - от създаването през производството и потреблението до преработването - може да продължи 20 до 30 години. Ето за какво основният въпрос на събитието Allianz Motor Day беше по какъв начин обвързваните коли могат да бъдат предпазени от хакерска атака през цялото това време.

Allianz прикани за паневропейска, мулти-индустриална платформа за битка с хакерството. Като осъзнава провокациите, пред които е изправена освен автомобилната промишленост, само че и застрахователният бранш при справяне с хакерски офанзиви, е нужно европейско решение за мулти-индустриален Информационен център за автомобилна сигурност.
Разследването на хакерски атаки би трябвало да бъде допустимо
Друга тематика по време е достъпът до данните на автомобила, при положение на хакерска офанзива. Свързаните коли би трябвало да оферират съответна отбрана от евентуални кибер опасности - и в това време да разрешават елементарен и бърз достъп до данни за транспортното средство, тъй че трети страни да могат да създават и оферират нови артикули и услуги за водачите.

В допълнение към стъпките, за потребление на данни от транспортните средства за следствие на катастрофи, в които вземат участие свързани и интелигентни коли, хакерските атаки би трябвало да бъдат регистрирани и от самостоятелен орган, контролиращ данните. Такъв запис може да се води в сходство със законите за отбрана на данните, без да се предава персонална информация. Записването на хакерски атаки може също да послужи за възстановяване на системите и попречване на бъдещи вреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР