Броят на регистрираните нови случаи на коронавирус е намалял с

...
Броят на регистрираните нови случаи на коронавирус е намалял с
Коментари Харесай

СЗО: Броят на заразените и починалите с COVID-19 продължава да намалява


Броят на записаните нови случаи на ковид е намалял с близо една четвърт през предходната седмица по отношение на миналата, при което продължава наклонността за спад от края на март.

Това заяви Световната здравна организация (СЗО) в постоянния си седмичен отчет, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според организацията на Организация на обединените нации сред 11 и 17 април има близо 5,59 милиона нови случая, което е 24% по-малко от миналата седмица. Починалите също са намалели с 21% - до 18 215.

Броят на новозаразените е намалял във всеки регион на света, само че в Северна и Южна Америка спадът е едвам 2%, отбелязва СЗО.

Здравната организация на Организация на обединените нации предизвестява, че наклонността на световен спад на случаите би трябвало да се възприема внимателно, тъй като някои страни последователно трансформират тактиката си за тестване, което води до понижаване на общия броя на направените проби, а оттова и до намаляването на броя на новооткритите случаи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР