Броят на пуснатите в експлоатация жилища в Москва през следващите

...
Броят на пуснатите в експлоатация жилища в Москва през следващите
Коментари Харесай

Забавя се въвеждането в експлоатация на жилища

Броят на пуснатите в употреба жилища в Москва през идващите сред 1 и 3 години може да бъде понижен, само че това не е сериозно, тъй като през последните 2 години имаше рекордни темпове на въвеждане в употреба. „ През 2021 година бяха пуснати на пазара два пъти повече жилища, в сравнение с приблизително през всички предишни години “, споделя заместник-кметът на съветската столица Владимир Ефимов.

Той означи, че са реализирани безспорни върхове и при нежилищно строителство. „ Следователно 20-30% промяна няма да е сериозна за стопанската система на града. Ясно е, че строителството не може да бъде спряно сега. Това е развой, който в случай че би трябвало да се забавя, то ще е последователно. Всички огромни планове в строителство на офиси, промишлени, търговски обекти, които се обърнаха към нас, получиха пари за субсидиране “, сподели Ефимов.

Търсенето на жилища в Москва е намаляло с 50-60%, което сигурно ще се отрази на вложенията в тази област. „ Виждаме, че търсенето на жилища е спаднало с 50-60% за разнообразни обекти. Подобна е обстановката и в комерсиалния бранш. Това сигурно ще се отрази на размера на вложенията в тази област. Срещаме се самостоятелно с всички бизнесмени, преглеждаме техните планове се извършват планове, кои са застрашени “, сподели Ефимов.

Той означи, че преди всичко градът следи жилищното строителство. „ Що се отнася до комерсиалното развиване, сега доста планове са спрени, само че това се отнася главно за тези, които се започват от нулата. Финансират се планове, които са във висока степен на подготвеност, всичко се построява “, споделя заместник-кметът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР