Броят на поставените ваксини срещу коронавирус в света надхвърли 7

...
Броят на поставените ваксини срещу коронавирус в света надхвърли 7
Коментари Харесай

Ваксините работят! Над 7 млрд. дози срещу коронавирус са поставени по света

Броят на поставените ваксини против ковид в света надвиши 7 милиарда, оповестява ТАСС.

Над половината от тях са сложени на жителите в три страни - Китай (2,3 милиарда), Индия (1,1 милиарда) и Съединени американски щати (0,4 милиарда).

Към момента на хората по света са били сложени 7,001 милиарда дози ваксини против COVID-19. Все още обаче няма опция да се откри какъв брой хора са получили цялостния курс на имунизация. Причината е, че редица страни оповестяват единствено броя на сертифицираните дози ваксини.

Темповете на имунизация в света обаче се забавят - до момента в който предходният милиард имунизации са били реализирани за 29 дни, то за достигането на новия милиард са били нужни 37 дни.

Над 90% от популацията на Обединените арабски емирства и Малта към този момент са имунизирани. В страни като Португалия, Куба, Чили, Исландия, Камбоджа, Катар, Испания, Сингапур, Бруней и Южна Корея пък на повече от 80% от жителите към този момент е сложена най-малко една доза.

В света към този момент има повече от 10 утвърдени ваксини против ковид, измежду които съветските Sputnik V, Sputnik Light, Epivakkorona и Kovivac, медикаменти от американския тръст Pfizer и немския му сътрудник BioNTech, британско-шведската компания AstraZeneca и Oxford, китайските Sinovac и Sinopharm, индийската ваксина Covaxin, както и препаратите на американските компании Moderna и Johnson & Johnson.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР