Броят на пациентите с причиняваното от новия коронавирус заболяване COVID-19

...
Броят на пациентите с причиняваното от новия коронавирус заболяване COVID-19
Коментари Харесай

Броят на пациентите с COVID-19 в болници в САЩ достигна рекордните 90 000

Броят на пациентите с причиняваното от новия ковид заболяване COVID-19 в лечебни заведения в Съединени американски щати доближи през днешния ден рекордните 90 000, удвоявайки се през последния месец съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че на този декор се чака дългият уикенд към Деня на благодарността да провокира нова вълна от заразявания.

Капацитетът на някои американски лечебни заведения е напълнен след няколко седмици на растеж на новите случаи на ковид. Броят на приетите в болница евентуално ще нарасне още повече, откакто доста американци посрещнаха Деня на благодарността със свои родственици и другари, макар апелите на политици, измежду които определеният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, да не го вършат.

В Деня на благодарността, по принцип един от най-натоварените за пътешестване в страната, тази година през американски летища са минали над 1,07 милиона души - най-вече от началото на пандемията.

Цели близо 6 милиона души са пътували със аероплан в Съединените щати сред петък и сряда. Броят им въпреки всичко е над два пъти по-малък от този през същия интервал предходната година.

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече инфектирани и умряли. В Съединените щати са били регистрирани общо близо 13 милиона случая на ковид. Към 265 000 души са умряли.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР