Смъртните случаи на пожарникари от болести, свързани с 11 септември, вече са равни на смъртни случаи от атаки

...
Броят на първите респонденти, които са починали от болести, свързани
Коментари Харесай

Броят на първите респонденти, които са починали от болести, свързани с 11 септември, достигна 343, което съответства на броя на загиналите в деня на терористичните атаки на 11 септември 2001 г.

Още двама членове на пожарната служба в Ню Йорк починаха този септември от болести, свързани с 11 септември, малко след 22-ата годишнина от атаките на Световния търговски център, според изявление в социалните медии от противопожарната служба.

Хилда Ванната, техник за спешна медицинска помощ в пожарната, почина на 20 септември от рак, съобщават от управлението.

Повече от две десетилетия след опустошителните атаки срещу Световния търговски център бяха идентифицирани още две жертви на 11 септември. Повече от две десетилетия след опустошителните атаки срещу Световния търговски център бяха идентифицирани още две жертви на 11 септември. Ед Джоунс/AFP/Getty Images

Ванната е родена в Пуерто Рико и се премества в Ню Йорк като дете, според нейния некролог.

Тя се присъединява към пожарната през 1988 г. и служи като спешен лекар в Батальон 14-Болница Линкълн в продължение на 26 години, се казва в некролога.

Пенсионираният пожарникар Робърт Фулко почина в събота сутринта от белодробна фиброза, което го прави вторият член, загубил живота си тази седмица, според противопожарната служба.

„Отдавна знаехме, че този ден наближава, но реалността му е все пак поразителна“, каза комисарят на пожарната Лаура Кавана в изявление.

„343 от нашите герои загубиха за един ден, а днес още 343. FDNY никога няма да ги забрави. Това е нашето наследство. Това е нашето обещание“, каза тя.

Robert Alexander Пожарна служба, град Ню Йорк

В допълнение към увеличаването на броя на пожарникарите и лицата, които се оказват първа помощ, загинали след спасителни операции на кота нула, броят на заболяванията, свързани с атаките на Световния търговски център, също продължава да расте, каза Кавана.

Според противопожарната служба 11 000 пожарникари страдат от заболявания, свързани със Световния търговски център, включително 3 500, които имат рак. Излагането на токсични материали след бедствието е свързано с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, респираторни заболявания, рак и други заболявания.

„Толкова много от нашите членове се появиха за нас в онзи съдбовен ден и толкова много бяха изгубени. Наследството, което създаваме за тях, е чест и обещание“, каза Кавана.

„Ето защо ние продължаваме да се застъпваме за оцелелите и няма да спрем да настояваме, докато всички наши членове не получат грижите, които заслужават до края на живота си“, каза тя.

Понастоящем повече от 71 000 души са записани в здравния регистър на Световния търговски център, който има за цел да проследи здравословното състояние на първите реагирали на 11 септември и други хора, които са били в непосредствена близост до атаките.

В допълнение към първите реагиращи лица, атаките са оставили продължаващи последици за здравето на работниците в Световния търговски център, които са евакуирали работните си места, минувачите, жителите на околните сгради и доброволците, които са прекарали време на кота нула в седмиците след това.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР