Броят на новите случаи на заразени с коронавирус е намалял

...
Броят на новите случаи на заразени с коронавирус е намалял
Коментари Харесай

СЗО предупреди: Пандемията не е приключила, твърде рано е да се мисли, че това е краят

Броят на новите случаи на инфектирани с ковид е намалял с към 19%, регистрират от Световната здравна организация (СЗО), оповестяват от Асошиейтед прес. Смъртните случаи обаче не регистрират спад.

От СЗО разясняват, че през предходната седмица са регистрирани 16 милиона нови случая, а 75000 души са изгубили борбата с вируса.

Увеличение на случаите през миналата седмица се регистрира единствено в района на Западния Пасифик, с към 19 %. Най-голям спад на новозаразени има в Югоизточна Азия - 37%. Смъртните случаи бележат скок с 38% в Близкия Изток и с към 1/3 в Западния Пасифик.

Най-много нови случаи на инфектирани с коронавирус са регистрирани в Русия. Слуаите там и в Източна Европа се усилват двойно. Причината е разпространяването на силнозаразния вид " Омикрон ".

От СЗО оповестяват още, че разновидностите алфа, бета и делта не престават да отслабват. Около 98% от всички случаи сега се дължат на разновидността " Омикрон ". Подвариантите на " Омикрон " не престават да се популяризират.

От Здравната организация оповестиха, че макар огромното разпространяване на " Омикрон ", броят на приетите в болница и умрелите не се е нараснал съществено.

Ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус предизвести, че пандемията не е завършила и че е прекомерно рано да се мисли, че това е краят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР