Броят на неразрешените влизания на мигранти в Германия е спаднал

...
Броят на неразрешените влизания на мигранти в Германия е спаднал
Коментари Харесай

Германия отчете рязък спад на неразрешените влизания на мигранти

Броят на неразрешените влизания на мигранти в Германия е понижен внезапно през ноември спрямо предходния месец, излиза наяве от публични данни, представени от ДПА.

Според предоставената от държавното управление информация полицията е задържала общо 4353 чужденци на сухопътните граници на Германия от 1 до 23 ноември и е наредила 2299 души да бъдат изпратени назад през границата.

През октомври на сухопътните граници на Германия са били регистрирани 18 384 неразрешени влизания, като множеството от тях са били през първата половина на месеца.

Според данните, които бяха публикувани в отговор на питане от страна на лявата депутатка Клара Бунгер, има доста понижаване на миграционния поток през първите седмици на ноември освен по границите с Полша, Чехия и Швейцария – където е в действие закрепен граничен надзор от 16  октомври – само че и по границата с Австрия.

Фиксираният граничен надзор там бе открит през есента на 2015 година и от този момент срокът му непрекъснато е удължаван, показва ДПА. По предварителни данни от немската федерална полиция сред 1 и 23 ноември са били засечени 921 противозаконни мигранти на границата сред Австрия и Германия и са били издадени 493 заповеди за връщане. През месец октомври там са били регистрирани повече от 6921 противозаконни имигранти.

Полицейският синдикат обаче подозира, че внезапният спад през последните седмици единствено в дребна степен се дължи на граничния надзор, въведен по заповед на немската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер в средата на октомври. " Граничният надзор не прави по този начин, че хората към този момент да не се нуждаят от леговище, той просто прави маршрутите за отбягване още по-опасни ", съобщи Бунгер. Фактът, че на хората, търсещи протекция, в този момент им се постанова да употребяват други направления при минусови температури и сняг, е недопустим, даже единствено по филантропични аргументи, добави тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР