Броят на милиардерите във Великобритания е намалял за първи път

...
Броят на милиардерите във Великобритания е намалял за първи път
Коментари Харесай

Руснак сред тримата най-богати милиардери във Великобритания

Броят на милиардерите във Англия е намалял за първи път след рецесията от 2007-2008 година, съгласно новата ранглиста на най-богатите хора във Англия Rich List на английския вестник Sunday Times.

„ Класацията, която се оглавява от Гопичанд Хиндуджа и фамилията му с рекордно положение, оценено на 35 милиарда паунда - бележи първия спад в броя на милиардерите след финансовата рецесия от 2007-2008 година “, написа вестникът.

Отбелязва се, че понастоящем в листата има 171 милиардери, което е с шест души по-малко от 2022 година

Общото благосъстоянието на английските милиардери е повишено до съвсем 684 милиарда паунда, само че, както се акцентира, това незначителното нарастване в безусловно изражение по отношение на предходната година е обезщетено от „ двуцифрена инфлация “.

Кризата не подмина и фамилията на английския министър председател Риши Сунак, като цената на акциите на индийската компания Infosys, в която брачната половинка му Акшата Мурти има дял, падна с към 25%, отбелязва вестникът. Така положението на Сунак и брачната половинка му понижа за година с 201 милиона паунда.

Второ и трето място в новата ранглиста заемат: ръководителят на транснационалната химическа компания Ineos, Джим Ратклиф и милиардерът с съветски генезис (а съгласно други източници е роден в Украйна) Леонид Блаватник.

Леонид Блаватник е продал каузи си в съветския производител на алуминий „ Русал “, освобождавайки се от последния си огромен актив в страната, където е натрупал огромна част от своето положение от 33,5 милиарда $, заяви Bloomberg, базирайки се на лични източници.

Според източниците, Блаватник е продал акциите си през втората половина на предходната година. Неговият дял в „ Русал “ е бил към 1,2 милиарда акции, с пазарна стойност в края на предходната годината, от към 610 милиона $. По данни на Bloomberg Billionaires Index, Блаватник е на 38-о място измежду най-богатите хора в света.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР