Броят на коронавирусните ваксини, приложени в Турция, надхвърли 100 милиона

...
Броят на коронавирусните ваксини, приложени в Турция, надхвърли 100 милиона
Коментари Харесай

90% от пациентите в Турция с Делта варианта, поставиха 100...

Броят на коронавирусните ваксини, приложени в Турция, надвиши 100 милиона дози, сподели здравният министър Фахретин Коджа късно в четвъртък в Анкара.

„ 90% от пациентите с COVID-19 имат делта вид “, предизвести той.

" Ето за какво би трябвало да се придържаме към хигиената и общественото разграничаване, до момента в който достигнем обществен имунитет. "

Коджа също акцентира, че хората, които са имали две дози от китайската ваксина против COVID-19, би трябвало да създадат своите бустерни РНК дози допустимо най-скоро, с цел да покачат отбраната против заболяването. До момента 9,2 милиона души са имунизирани с три дози.

Министърът разгласи, че единствено 2 на 100 от хората, които са получили три дози, са се разболяли, и то със слаби признаци от COVID-19 в страната.

Почти 90% от дейните случаи в лечебните заведения са хора, които въобще не са били имунизирани или са получили единствено една доза, изясни той и добави, че единствено 10% от имунизираните хора сега се лекуват в болница.

Очаква се тези, които са получили две дози РНК ваксини, да се нуждаят от бустерна инжекция пет до шест месеца след използването на втората доза, сподели министъра.

Днес стана ясно, че в случай че не са имунизирани или не са прекарали Covid-19 в последните 6 месеца, чиновниците в държавния бранш, ще са задължени да вършат по два PCR теста седмично.

Над 50,8 милиона души в Турция са получили първите си дози, до момента в който над 39,5 милиона са изцяло имунизирани, което е 47 на 100 от популацията, демонстрират още данните на Министерството на здравеопазването. До в този момент 81,6% от възрастното население на страната е получило най-малко една доза ваксина.

Коджа сподели, че локалната турска ваксина Тюрковак е кандидатствала за утвърждение за незабавна приложимост.

„ Серийното произвеждане може да стартира през октомври, в случай че бъде утвърдено от органите на публичното здраве. "

Тюрковак, който започва тествания от фаза 3 предишния месец, е неактивна ваксина като китайската Коронавак, която се ползва в Турция от януари 2021 година

Ваксината се създава в съдействие с университета Ерджиес и здравните институти на Турция. Очаква се тя да бъде първата локално създадена ваксина в страната, в случай че получи утвърждение от Министерството на здравеопазването след проби за сигурност. Властите оповестиха по -рано, че тя може да бъде всеобщо прилагана преди края на 2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР