Броят на жертвите от наводненията в Централна Гърция достигна до

...
Броят на жертвите от наводненията в Централна Гърция достигна до
Коментари Харесай

Жертвите от наводненията в Гърция станаха 11, обстановката в Тесалия остава тежка

Броят на жертвите от наводненията в Централна Гърция доближи до 11 души. В неопределеност са шест души, по данни на министерството на гражданската отбрана и климатичната рецесия.

Бурята " Даниел ", която, се дефинира от метеоролозите за най-тежката от 1930 година. Най-тежко наранена беше региона Тесалия и градовете Волос, Кардица и Трикала .

От събота автомагистралата Солун – Атина още веднъж е затворена в региона на град Лариса , където преля река Пеней. Съобщава се за нови евакуирани квартали в града.

От събота рисково се повишават и водите на езерото Карла край Волос , залети са огромни региони и в югоизточната част на Тесалия. Две села в региона са в подготвеност за евакуация. Редица села в Тесалия бяха евакуирани, само че доста хора към момента остават блокирани в наводнените селища.

Между 7 и 9 септември по въздуха са били избавени 767 души, на доста места с хеликоптери се доставя храна, вода, медикаменти и завивки. Общо изведени от наводнените региони от избавителните екипи са 3443 души.

В същото време Южното Черноморие на България беше наводнено след значителни превалявания. Загинаха четирима души. Районът към момента.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР