Броят на жертвите от наводнения и свлачища, причинени от проливни

...
Броят на жертвите от наводнения и свлачища, причинени от проливни
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на наводненията във Филипините


Броят на жертвите от наводнения и свлачища, породени от проливни дъждове по Коледа в Южните Филипини доближи 44, а 28 души са към момента в неопределеност, заяви Ройтерс като се базира на филипинската работа за справяне с бедствени обстановки.

Щетите, нанесени на инфраструктурата и селскостопанските култури се правят оценка на 1,36 трилиона филипински песо ($24,4 милиона) се споделя в бюлетин на организацията.

В резултат на пороите, села, градове и автомагистрали на Висайските острови и остров Минданао бяха съществено наводнени, което принуди повече от 50 000 души да изоставен домовете си.

Придошлите води стартират последователно да се отдръпват, само че периодическите валежи не престават, добавя организацията.

Президентът Фердинанд Маркос-младши съобщи, че най-вероятно ще посети засегнатите региони, с цел да се запознае персонално със обстановката, откакто се завърне от плануваното си посещаване в Китай от 3 до 5 януари.

" За страдание, преваляванията не престават. Затова би трябвало да държим и останалите региони под наблюдаване ", съобщи президентът, представен в прессъобщение на президентската канцелария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР