Броят на жертвите от мощното земетресение в Мексико преди три

...
Броят на жертвите от мощното земетресение в Мексико преди три
Коментари Харесай

90 са вече жертвите на мексиканския трус

Броят на жертвите от мощното земетресение в Мексико преди три дни към този момент е минимум 90, съобщи Ройтерс. Службите за справяне с изключителни обстановки в южния мексикански щат Оаксака оповестиха нощес, че единствено там досега е доказана гибелта на 71 души.

Най-малко 15 са починалите в прилежащия щат Чиапас съгласно локалните управляващи, а в намиращия се малко по на север щат Табаско има доказани 4 смъртни случая. Трусът с магнитуд 8,1 бе регистриран в Тихия океан край крайбрежията на Чиапас в четвъртък. Той бе по-силен от опустошителното земетресение през 1985 година, което унищожи цели квартали в столицата Мексико и взе към 10 000 жертви. Този път обаче броят на починалите е надалеч по-малък, тъй като южната част на страната е по-слабо обитаема.

Спасителните работи след труса в четвъртък не престават. Повечето хора от засегнатите региони към момента лагеруват навън и се опасяват да се завърнат по домовете си, тъй като се притесняват, че техните структури са отслабени и те могат да рухнат от продължаващите вторични земетресения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР