Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,6, което разтърси

...
Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,6, което разтърси
Коментари Харесай

Земетресението в Япония: Броят на жертвите продължава да расте, има опасност от свлачища

Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,6, което раздруса Япония в първия ден от новата година, набъбна до 62, съобщи Ройтерс.

Властите бързат да оказват помощ на оживелите, а метеорологичната прогноза за през днешния ден предвижда ниски температури и проливни дъждове, създаващи заплаха от свлачища в засегнатите региони.

Прекъснатите пътища, развалената инфраструктура и отдалечеността на най-засегнатите региони усложниха избавителните действия и два дни след земетресението цялостният размер на вредите и жертвите остава неразбираем. До момента са доказани 62 смъртни случая, като нощес техният брой беше 55.

Японският министър председател Фумио Кишида инструктира държавната работна група за реагиране при бедствия да обезпечи на потърпевшите всичко, което покрива главните им потребности, в това число и достъп до електричество и вода.

" Моля, направете всичко по силите си, с цел да спасите допустимо най-вече хора. Имайте поради, че това е и борба с времето ", сподели Кишида на съвещание на работната група.

Той добави, че оживелите евентуално няма да могат да се завърнат по домовете си още известно време.

[gallery]14527[/gallery]
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР