Броят на хората, загубили живота си при продължаващата горска стихия

...
Броят на хората, загубили живота си при продължаващата горска стихия
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на горските пожари в Анталия

Броят на хората, изгубили живота си при продължаващата горска буря в анталийския квартал Манавгат, набъбна до осем.

Двойка беше открита през днешния ден мъртва в дома си в област Калемлер по време на горския пожар, траял 5 дни в Манавгат. Телата на Фахри Йигитокур и брачната половинка му, родена в Германия, Андреа Хартман Йигитокур, бяха открити в мощно обгорената им къща.

Днес в 17 ч. кореспондентът на новинарския канал NTV заяви за гибелта на 41-годишен жител от инфаркт, до момента в който е пренасял вода за избавителните екипи в региона.

От началото на пожара в Манавгат, още 5 души изгубиха живота си.

Също по този начин в събота в Мармарис, област Мугла, почина 25 -годишният доброволец Шахин Акдемир, до момента в който помагаше на екипите да потушат огъня.

Здравният министър Фахретин Коджа съобщи " 497 от 507 души, наранени от пожара, бяха лекувани и изписани. 10 души не престават да бъдат лекувани. Ние сме на мястото с 34 112 коли за спешна помощ, 15 незабавни екипа, 1 мобилно командно транспортно средство и 183 медицински личен състав. "

Горските пожари продължиха да бушуват и наоколо до известни туристически дестинации в Турция, Бодрум и Мармарис и в неделя, ден откакто някои хотели бяха евакуирани и гостите им бяха изведени на безвредно място.

Пет пожара не престават да горят покрай крайбрежните региони в областите Анталия и Мугла. Министърът на горите и земеделието Бекир Пакдемирли разгласи в туитър през днешния ден, че 107 пожара към този момент са „ под надзор “.

Пакдемирли съобщи, че и през днешния ден не престават напъните за битка с големите пожари, защото влажността на въздуха спадна под 10%. Поради продължаващия мощен вятър е допустимо възникването на нови огнища.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети в събота засегнатите региони Анталия и Мармарис и инспектира вредите от хеликоптер.

Ердоган съобщи, че 50 милиона турски лири (5,91 милиона долара) са обезпечени за посрещане на незабавните потребности в региони, които са претърпели опустошения и материални вреди.
Той сподели, че Турция активизира всички средства, с цел да овладее пожарите.

Междувременно Вселенският патриарх Вартоломей I Константинополски, изрече съболезнованията си на жертвите на солидните горски пожари в Южна Турция.



„ Силните превалявания, наводнения, свлачища и последвалите горски пожари, породени от рискови климатични събития в страната ни през последните седмици, надълбоко разстроиха всички нас “, се споделя в известието, което патриарха изпрати до турския министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

„ Споделяме с вас болката, претърпяна при тези бедствия “, сподели патриархът и добави: „ Ние поддържаме начинания, за озеленяване на изпепелените гори. "

Снимки Анадолска организация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР