Броят на хората, загинали при наводнения в Кения поради по-обилни

...
Броят на хората, загинали при наводнения в Кения поради по-обилни
Коментари Харесай

Най-малко 70 души са убити от наводнения в Кения от март, казва правителството

Броят на хората, починали при наводнения в Кения заради по-обилни от нормалните превалявания от началото на мусоните през март, се е нараснал до 70, сподели представител на държавното управление в петък.

Кения и други страни в Източна Африка – район, мощно уязвим от изменението на климата – бяха наранени от по-обилни от нормалните превалявания през последните седмици, усложнени от климатичния модел Ел Ниньо.

Ел Ниньо е натурален климатичен модел нормално се свързва с нараснали горещини в международен мащаб, водещи до суша в някои елементи на света и проливни дъждове на други места.

" Официалният брой на събратята си кенийци, които за жалост са изгубили живота си заради обстановката с наводненията, в този момент възлиза на 70 живота ", държавно управление представителят Исак Мваура сподели на X, откакто поройните дъждове убиха повече от дузина души в столицата Найроби тази седмица.

Мваура сподели, че държавното управление ще издаде " изчерпателна къса информация " след среща с националния комитет за реагира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР