Броят на домовите кражби не нараства през първото тримесечие на

...
Броят на домовите кражби не нараства през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Бум на кражбите в домовете, извършвани с подправен ключ

Броят на домовите обири не нараства през първото тримесечие на годината, регистрират от Столична дирекция на вътрешните работи. Полицията следи разнообразни трендове в държанието на контингента. От Столична дирекция на вътрешните работи показват, че в по-голямата си част кражбите се правят посредством набирането на фалшифициран или селекциониран ключ, с който се отключва самия заключващ механизъм.

Първоначално се прави наблюдаване на съответното жилище - с какъв заключващ механизъм е снабдено, след което крадците закупуват мостра на ключ и я нагласят съгласно бравата.

Немалко са и случаите, когато крадците влизат през отворени ПВЦ прозорци. Извършителите на този вид закононарушение ревизират дали сме си заключили вратата, изясни Марио Киричков, контрольор в столичната полиция.

По тази причина той посъветва да се слагат брави вид топка от външната страна. От Столична дирекция на вътрешните работи поучават хората да бъдат бдителни за съмнителни лица, които не живеят в съответния блок, само че го оглеждат или влизат във входа и звънят на разнообразни звънци.

Напомнят и че в случай че въпреки всичко в дома ни влезе апаш или даже единствено се опита да проникне, неотложно би трябвало да подадем сигнал в полицията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР