Броят на децата, родени през 2000-2010 г. в Китай с

...
Броят на децата, родени през 2000-2010 г. в Китай с
Коментари Харесай

Китай откри 12 милиона деца, за чието съществуване държавата не знае

Броят на децата, родени през 2000-2010 година в Китай с 11,6 милиона повече от публично записаните в статистиката или почти колкото настоящето население на Белгия. Разминаването се дължи частично на строгата си политика за единствено едно дете в семейство през посочения интервал, написа Bloomberg.

По последни данни оповестени от държавното управление, броят на децата, родени през този интервал е към 172,5 милиона. По време на броене през 2010 година обаче, в тази възрастова група са записани единствено 160,9 милиона.

Разликата евентуално идва от там, че някои родители не са записали раждания, с цел да избегнат наказания, в случай че нарушат политиката за едно дете по това време.

Едва през 2016 година Китай стартира да позволява на всички двойки да имат второ дете.Това допуска, че някои фамилии няма да записват публично новородените си деца, преди те да навършат 6 години, съгласно самостоятелни демографски специалисти в страната.

Около 57% от по-късно записаните деца са девойки. Вероятна причина за това е желанието на родителите да не престават опити за мъжка рожба.

Преброяването през 2010 година се състоя на 1 ноември 2010 година, като надлежно са пропуснати децата, родени през последните два месеца на годината. Данните демонстрират какъв брой е мъчно да се преброят хората в най-гъсто обитаемата страна в света.

След като страната стартира да загърбва рестриктивните мерки за броя на членовете на фамилията, евентуално в бъдеще ще има по-малко несъответствия в бъдеще. Въпреки че сега таванът за множеството фамилии е избран на три деца, няма наказания за превишаването му.

Въпреки раждаемостта ще продължи да понижава в Китай, а общото население може да стартира да понижава още тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР