Броят на чужденците в Германия е нараснал с 5,8 на

...
Броят на чужденците в Германия е нараснал с 5,8 на
Коментари Харесай

Броят на живеещите в Германия чужденци е нараснал с близо 6%


Броят на чужденците в Германия е повишен с 5,8 на 100 през предходната година, демонстрират публични данни, представени от ДПА.

Към края на годината са били регистрирани публично 10,6 милиона души от напълно задграничен генезис, заяви федералната статистическа работа. Това е покачване с към 585 000 души по отношение на 2016 година.

Нарастването на броя на чужденците е почти същото като през 2013 година, преди началото на потока от стотици хиляди мигранти към Европа, почнал през 2015 година, добави представител на федералната статистическа работа във Висбаден.

Значително е повишен броят на новите имигранти от други европейски страни, изключително от Източна Европа. С новопристигналите българи, румънци и поляци броят на живеещите в Германия източноевропейци е повишен с 12,5 на 100. От 2007 година, когато стартира свободата на придвижване на хората от източните страни членки на Европейски Съюз, броят на живеещите в Германия техни жители е повишен от 919 000 до 2,6 милиона.

Значително е намалял спрямо 2016 година броят на новопристигналите имигранти от неевропейски страни като Сирия, Ирак или Афганистан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР