Броят на безработните французи се понижи през първото тримесечие на

...
Броят на безработните французи се понижи през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Намаляване на френската безработица през първото тримесечие на годината



Броят на безработните французи се намали през първото тримесечие на 2018-а година, което е следващ сигнал за устойчивото възобновяване на пазара на труда във втората по мощ стопанска система на еврозоната.

Средният брой на французите, регистрирани като изцяло безработни, се намали през първите три месеца с 1% по отношение на предходното тримесечие до 3,4359 милиона, заяви в сряда Министерството на труда. Спрямо година по-рано техният брой се намали с 1,4 на 100.

Спадът на хората, които търсят работа, подсказва, че френската стопанска система остава на постоянна основа при започване на актуалната година. Някои икономисти обаче означават, че има риск от по-рязко от предстоящото закъснение на икономическия напредък предвид на спада в промишленото произвеждане през първите месеци на 2018-а година.

Броят на търсещите работа французи се намалява през първото тримесечие във всички възрастови категории, като най-рязък е спада в сегмента сред 25 и 49 години, показва Министерството на труда.

Трябва да се има поради, че днешните данни са първите, които се разгласяват от Министерството на труда, като държавното управление повече няма да разгласява месечни данни, защото счита, че този вид данни са много волатилни и не съставляват точна индикация за общата наклонност на пазара на труда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР