Броят на австралийците, приети в болница с COVID-19, достигна днес

...
Броят на австралийците, приети в болница с COVID-19, достигна днес
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с Омикрон в Австралия

Броят на австралийците, признати в болница с COVID-19, доближи през днешния ден рекордните 5450 души. Това се случва на фона на растящото натоварване на здравната система на страната от новите подварианти на Омикрон, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 860
Числото на новозаразените пораства от края на юни, като повода е, че двата подварианта - BA.4 и ВА.5 - стават доминантни, защото могат да заобиколят имунната отбрана от имунизиране или преболедуване, а съгласно някои специалисти те могат да са заразни колкото дребната шарка.

Броят на приетите в болница е най-високият от появяването на ковид, като надскача пика от първата вълна на неговия вид Омикрон през януари, когато той беше 5390. Дневната смъртност също пораства, като в събота за първи път доближи до 100 души. 

В повече от хиляда старешки дома са регистрирани случаи, защото заболяването е необятно публикувана измежду възрастното население, заяви австралийското държавно управление.

Поради дефицита на чиновници, поддръжката с боен личен състав в сходни институции ще бъде удължена до края на септември, съобщи министърът на защитата Ричард Марлс.

" Това са изключителни ограничения и това е методът, по който би трябвало да ги назоваваме ", съобщи Марлс пред телевизия Ей Би Си и добави, че " заради огромния брой нови огнища сега, това е вярното нещо ". 

Много от болничните чиновници на първа линия също са заболели или в изолираност, което задълбочава здравната рецесия.

По време на тежката зима, през която се популяризират по едно и също време COVID-19 и грипният вирус, управляващите в Австралия предложиха носенето на маски в затворени пространства и незабавното слагане на бустерни дози ваксина, като в същото време посъветваха бизнеса да разреши работа от у дома.

Австралия е една от страните с най-голям % имунизирани против COVID-19.

В страната с две дози са към 95% от популацията над шестнадесет години, а с бустерна доза са 71%. Бройката инфектирани до момента се равнява на 9,13 милиона души, а умрелите са 11 181, което е по-малко, спрямо множеството развити стопански системи в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР