Броят на американците, които са подали молба за обезщетения при

...
Броят на американците, които са подали молба за обезщетения при
Коментари Харесай

Броят на заявленията при безработица в САЩ е на най-ниското ниво от 1969 г.

Броят на американците, които са подали молба за компенсации при безработица, се е намалил до над 49-годишно дъно през предходната седмица, което демонстрира устойчивостта на пазара на труда макар забавянето на икономическия напредък, оповестява Ройтерс.

Заявленията при безработица са намалели с 10 хиляди до сезонно поправените 202 хиляди през седмицата, завършила на 30 март, като това е най-ниското равнище от 1969 година, оповестиха от Министерство на труда. За съпоставяне, икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха заявките да набъбнат до 216 хиляди през последната седмица.

Четириседмичната плъзгаща се междинна стойност на заявките при безработица, считана за по-добра мярка за пазара на труда поради намаляването на волатилността от седмица до седмица, се намалява с 4 хиляди до 213,5 хиляди Това е най-ниското равнище на индикатора от началото на октомври 2018 година

В момента фирмите в Съединени американски щати се пробват да се оправят с дефицита на служащи, което и докара до закъснение в броя на новооткритите работни места в частния бранш в страната.

От други данни, оповестени в сряда, стана ясно, че частният бранш в Съединени американски щати е основал 129 хиляди работни места през март, разминавайки се с прогнозите на анализаторите за повишаване на заетостта със 184 хиляди работни места. За съпоставяне, през февруари бяха основани 197 хиляди работни места. Освен това за първи път от декември 2016 година е намалял броят на новосъздадените работни места за произвеждане на артикули.

Забавянето в темпа на основаване на нови работни места в частния бранш в Съединени американски щати се случва на фона на закъснение на международния напредък, продължаващия комерсиалния спор, понижаващия се резултат от намаляването на налозите и по-малкото претенденти за работа.

В петък Министерство на труда ще разгласява по-обширен отчета за пазара на труда отвън земеделския бранш, включващ както обществения, по този начин и частния бранш.

Прогнозите са равнището на безработица да остане 3,8% през март, колкото беше регистрирано и месец по-рано. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР