Броят на американските милиардери расте с бързи темпове. В Северна

...
Броят на американските милиардери расте с бързи темпове. В Северна
Коментари Харесай

Американските милиардери живеят все по-дълго и карат наследниците си да чакат

Броят на американските милиардери пораства с бързи темпове. В Северна Америка те са 747 през 2017 година, по отношение на 490 през 2010 година. Влиянието им също придобива мащабност. Най-богатите жители на Америка, съставляващи 1% от популацията управляват 37,2% от благосъстоянието на страната, написа Bloomberg.

Освен това най-заможните жители живеят все по-дълго, като усилват годините, в които натрупат активи, когато неравенството в приходите се трансформира в сериозен проблем политически проблем. Докато една от аргументите за това е намаляването на налозите върху парцелите, другата е консултативната промишленост, която оказва помощ на ултра богатите да насочат средствата си там, където е най-доходоносно за тях.

Богатството на милиардерите през днешния ден е толкоз огромно, че то ще остане освен за децата, внуците, само че и за правнуците на дадения паралия. В разследване на това, не е изненадващо, че 45% от компаниите за ръководство на благосъстоянието оферират и споразумяване на наследствените въпроси.

Дълголетието обаче има решаващо значение за растежа и предаването на сполучлив бизнес на идващите генерации. През последните 50 години наклонността е по-възрастните хора да живеят повече. Първите 50 най-заможни мъже, родени през 1960 година ще доближат междинна възраст от 89 години, излиза наяве от проучване на одиторската компания PwC. Това е със седем години повече от най-богатите поданици, родени през 1930 година. Долната граница за продължителността на живот при ултра богатите е 76 години.

Пример за дългоденствие е милиардерът Том Бенсън, който умря през 2018 година на 90-годишна възраст. В неговия случай юристите и фамилията му са имали съществени разногласия при разпределението на благосъстоянието, което се прави оценка на 2,8 милиарда $. Това се дължи на обстоятелството, че той не е уредил въпроса с наследството на време.

Съмнър Редстоун е още един възрастен ултра паралия. Медийният магнат е на 95 години и положението му възлиза на 4,9 милиарда. При него се водят правосъдни процеси, свързани с искане за част от благосъстоянието му от дами, с които е имал връзка.

Въпреки напредналата си възраст милиардерите не желаят да отстъпват контрола върху благосъстоянието си на родственици или доверени хора. Заради това работата на консултантските компании става все по-трудна. Те освен би трябвало да познават бизнеса и финансовото положение на своите клиенти, само че и да намерят поле за вложения оттатък техните стопански ползи.

Мазачузетския софтуерен институт вижда провокациите пред разпределението и ръководството на благосъстоянията още преди 15 години. Тогава финансови анализатори пресмятат, че някои благосъстояния са с подобен размер, че ще включат три генерации в фамилния бизнес.

Според експертите ранното обмисляне на разпределението на благосъстоянието е доста по-ефективно, защото с напредването на възрастта за милиардерите рискът от болести като деменция или болест на Алцхаймер става все по-висок.

Освен това ранното обмисляне ще спести паниката в роднинския кръг и ще понижи вероятността от привличане на медийното внимание.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР