Брошурата Любов без последствия“ не е предназначена за училищата, а

...
Брошурата Любов без последствия“ не е предназначена за училищата, а
Коментари Харесай

Ананиев: Брошурата с прегърнати мъже не е за училищата, служители от 5 РЗИ са ги занесли там

„ Брошурата „ Любов без последици “ не е предопределена за учебните заведения, а за кабинетите за анонимно и гратис консултиране и проучване на ХИВ/СПИН (КАБКИС). Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев във връзка това, че брошурата с прегръщащи се мъже беше публикувана в редица учебни заведения. 
 Раздадоха брошури с прегърнати мъже на осмокласници в Ямбол
Той посочи, че брошурата е основана през 2006 година, а по-късно е преиздавана през 2009 и 2017 година, като е била ориентирана целевата група МСМ (мъже, които вършат секс с мъже).

Тези брошури са пуснати до всички Регионални здравни инспекции, откъдето към този момент се популяризират. Ръководствата на пет районни здравни инспекции обаче независимо са взели решение да разпространят брошурата в учебните заведения. Това са РЗИ-Монтана, РЗИ-Видин, РЗИ-Ямбол, РЗИ-Кърджали и РЗИ-Хасково, стана ясно от думите на министъра.

„ Съществува написан правилник, по който брошурата е следвало да бъде публикувана единствено и само в КАБКИС, заради което откакто преди седмица получихме информация, че се популяризира в образователни заведения, взаимно с Министерството на образованието и науката незабавно разпоредихме изтеглянето ѝ от учебните заведения, с цел да не доближават до децата “, добави Ананиев.

„ Това е провокация, която ще се проверява “. Той беше безапелационен, че всички длъжностни лица, които са позволили разпространяването на брошурата в образователните заведения, ще понесат санкции.

На въпрос на OFFNews дали брошурите са оставени в учебно заведение, или са давани на възпитаници от медицинските лица от здравното министерство дадоха отговор, че това е един от въпросите, които са обект на почналата инспекция, като казусът се проверява от всички вероятни страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР