Бронзов меч, изработен преди повече от 3000 години, който е

...
Бронзов меч, изработен преди повече от 3000 години, който е
Коментари Харесай

Откритие на над 3000 години направиха археолози. Ето какво е


Бронзов меч, направен преди повече от 3000 години, който е толкоз добре непокътнат, че към момента " съвсем свети ", е открит в Германия, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се Баварската работа за запазване на историческите монументи.

От службата оповестяват, че мечът, за който се счита, че датира от края на 14-и век пр.н.е. - средата на бронзовата ера, е бил открит по време на скорошни разкопки в Ньордлинген, сред Нюрнберг и Щутгарт в южната част на Германия, оповестява Българска телеграфна агенция.
-->
Мечът има бронзова осмоъгълна ръкохватка и идва от гроб, в който трима души - мъж, жена и момче, са били заровени скоро един след различен с бронзови предмети, се показва в изказването, направено от  Баварската работа за запазване на историческите монументи. Все още остава неразбираемо дали тримата са били свързани между тях, и в случай че е по този начин - по какъв метод. 

" Все още следва мечът и погребението да бъдат изследвани, с цел да могат нашите археолози да категоризират находката с по-голяма акуратност ", сподели ръководителят на службата Матиас Пфайл. " Но към този момент можем да кажем, че мечът е извънредно добре непокътнат. Подобна находка е необичайност ", добавя той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР