Бронетранспортьорите, предназначени за Украйна, все още са в България. Това

...
Бронетранспортьорите, предназначени за Украйна, все още са в България. Това
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: БТР-ите, предназначени за Украйна, все още са в България

Бронетранспортьорите, предопределени за Украйна, към момента са в България. Това стана известно от думите на началника на защитата Емил Ефтимов. Той и министърът на защитата са на чуване в парламентарната комисия по защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

В края на м.г. Народното събрание реши, отхвърляйки несъгласие на президента, България да даде безплатно бронирана транспортна техника на Украйна. Тези машини са дадени на основаните през 80-те години Вътрешни войски и не са употребявани от жандармерията. За Министерство на вътрешните работи те изрично са с отпаднала нужда, сподели тогава Тагарев. Според него украинската войска не може да тръгне в офанзива с тези машини, само че те биха им послужили в избрани условия. 

 

До края идната седмица те ще бъдат събрани в региона София и по-следващата седмица, с влакови композиции чакаме да бъдат извозени, сподели пред депутатите адмирал Ефтимов.

 

Вече две седмици интервенцията е в ход, съобщи Тодор Тагарев. Операцията не е елементарна, машините се намират на разнообразни местоположения в България. Българската войска подкрепя интервенцията, като извозва машините от съответните бази до мястото, предопределено за по-нататъшно транспортиране.

 

По-нататъшното превозване на машините се провежда по механизми във формата " Рамщайн ". От там се договарят с компании, които ще извършат превозването. Вече не е в нашите ръце ходът, ние имаме поддържащи функционалности, изясни министърът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР