Броени дни след световната му премиера, филмът Сянката на Караваджо

...
Броени дни след световната му премиера, филмът Сянката на Караваджо
Коментари Харесай

Корадо Катани пристига в България

Броени дни след международната му премиера, филмът " Сянката на Караваджо " ще бъде показан на  " Киномания ", оповестяват от НДК. Събитието е на 19 ноември в зала 1 на НДК в наличието на неговия режисьор, съсценарист и реализатор на една от основните функции - Микеле Плачидо.

Той е прочут у нас най-много с облика си на Корадо Катани в сериала " Октопод ". 

Плачидо персонално ще показа кино лентата си, а прожекцията ще е предшествана от среща на публиката. Актьорът и режисьор за последно е бил в България тъкмо преди 20 години - за фотосите на сериала “Сорая ".

" Сянката на Караваджо "  е показан за първи път по време на Международния кинофестивал в Рим, отвън конкурсната стратегия, и беше въодушевено признат от публиката и от критиците, описват от " Киномания ".

Действието се развива през 1600 година в Италия, където Микеланджело Мериси (Караваджо) е брилянтен художник и бунтовник против догмите на църквата, които постановат по какъв начин тъкмо да бъдат изобразявани религиозните сюжети. След като научава, че Караваджо употребява проститутки, крадци и скитници като модели за своите картини, папата разпорежда на собствен сътрудник, прочут като Сянката, да проверява създателя, с цел да разбере дали заслужава опрощение за убийството на собствен противник в любовта. Именно през погледа на сътрудника (в ролята е Луи Гарел) е разказана личността на живописеца. 

" В основата е действителната орис на великия художник, чийто живот е белязан с голям брой черни петна. И до през днешния ден не знаем по какъв начин и къде е починал. Има сведения за последните дни от живота му. Той е получил опрощение от папата, тъй като е бил упрекнат в ликвидиране и наказан на гибел, поради което бяга от Рим. Заедно с Караваджо изчезват и картините, донесени от него в столицата като признателност за помилването. Няма данни какво се е случило с тялото му. Има догатки и ние излизаме със лична версия “, разказва Микеле Плачидо.

В ролята на Караваджо е актьорът Рикардо Скамарчо. Във кино лентата вземат участие още Изабел Юпер, Лолита Шама и други. В продукцията има и българска диря. Мони Овадия играе известния италиански духовник Филипо Нери. Овадия е роден в Пловдив, само че съвсем незабавно с родителите си се мести в Милано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР