Броени часове преди утрешния балотаж на президентския вот в Турция,

...
Броени часове преди утрешния балотаж на президентския вот в Турция,
Коментари Харесай

`Двамата кандидати за президент в Турция призоваха за последно гражданите да гласуват за тях

Броени часове преди утрешния балотаж на президентския избор в Турция, двамата кандидати за поста – Реджеп Ердоган и Кемал Кълъчдароглу за последно приканиха жителите на страната да гласоподават за тях.

В предизборната акция за балотажа реториката се изостри и в центъра на вниманието бяха сложени бежанците, откакто преди първия тур най-вече се дискутираха икономическите проблеми на Турция.

След интензивната акция преди вота на 14 май, акциите на претендентите за втория тур бяха относително спокойни и нямаше огромни манифестации. Двайсет минути преди края на опцията за пропаганда двамата претенденти направиха финално послание към гласоподавателите.

Ердоган изрази убеденост, че жителите ще се обединят към визията „ Векът на Турция “, а водачът на опозицията Кълъчдароглу притегли гласовете на националистите, като даде обещание да експулсира милиони сирийски бежанци.

Настоящият държавен глава го упрекна в тирада на омразата и съобщи, че успеха на Кълъчдароглу ще бъде победа за терористите.

Кандидатът на опозицията изостана на първия тур с 2,5 млн. гласа, само че разликата към момента може да бъде преодоляна – или от поддръжниците на ултранационалистическия претендент Огнан, който се класира на трето място, или от осемте милиона гласоподаватели, които не се явиха на първия тур.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР