Броенето до дванайсет свърши, а ти се чудиш: накъде, по

...
Броенето до дванайсет свърши, а ти се чудиш: накъде, по
Коментари Харесай

Животът след гимназията: 5 неща, които не ни казаха за него!

Броенето до дванайсет свърши, а ти се чудиш: накъде, по дяволите, да поема в този момент? Ето пет неща за живота след гимназията, които ние научихме по сложния метод (и които ни се ще да бяхме разбрали по-рано). После да не кажеш, че не сме те предупредили…

На никой не му пука за дипломата ти

Поздравления! Най-накрая получи дипломата си. А в този момент се подготви да… я изхвърлиш в коша. Шегуваме се, несъмнено, само че е реалност: в „ действителния “ живот на никой не му пука за матури и оценки. Бъдещите ти работодатели ги е грижа само за това дали ще си свършиш дилемите бързо и качествено. Ако да, супер. Ако пък не, има единствено един метод да се подобриш – процедура, процедура, процедура. Животът не е контролно, на което можеш да препишеш.

Виж още: ТЕСТ: Тези въпроси не са кой знае какво, само че малко на брой се оправят с всички тях!

Не си специфичен

Ауч! Знаем, и нас ни заболя като ни го споделиха. Пораствайки, доста от нас са привикнали да чуват, че са „ на тати гордостта “ или пък да изпъкват като отличници в този или оня клас. Щом се озовем на работа или в университета обаче, бързо осъзнаваме, че хората към нас също са специалисти в дадената област – а това постоянно е удар по егото ни. За благополучие тези обстановки са супер опция да: 1) бъдем по-скромни и 2) почерпим познание и умения от близките!

Как да балансираме всичко

Работа, обществен живот и тренировки във фитнеса: животът на младежите в днешно време изисква джедайски умения по баланс и еластичност. Добави към този микс и нуждата да переш, чистиш и хапваш готвена храна най-малко понякога (оказва се, че Monster-ът и протеиновите барчета не са здравословна диета…) и 24 часа дневно просто не стигат.

Как (да му се не види) работи бюрокрацията

Защо, о за какво, прекарахме часове в учене на тангенс и котангенс, само че никой не ни сподели по какъв начин да си оправим налозите? Бюрокрацията в България несъмнено е минимум привлекателната част от живота на пълновръстен. Честито: всекидневието ти към този момент включва досадна документи, очакване по опашки и диалози със ядосани държавни чиновници..!

Виж още: ТЕСТ: 90% от хората не знаят тези любопитни обстоятелства за света. Как ще се оправиш ти?

Нищо не минава по проект

Имаш проект за това къде искаш да бъдеш след пет години? Супер! Най-вероятно обаче ще се окажеш на напълно друго място. Обещаваме, че не се заяждаме – просто приказваме от персонален опит. Тук даже не става дума за външни въздействия: от време на време самите ние се променяме в хода на времето и осъзнаваме, че желаеме нещо изцяло друго. Добрата вест? Крайната дестинация съвсем постоянно е доста по-добра от първичния проект, а трудностите (макар и нелеки) постоянно са най-забавната част от пътя. На добър час!

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР