Британското разузнаване смята, че телекомуникационното оборудване на Huawei не е

...
Британското разузнаване смята, че телекомуникационното оборудване на Huawei не е
Коментари Харесай

За разлика от САЩ Великобритания не се плаши от Huawei

Британското разузнаване счита, че телекомуникационното съоръжение на Huawei не е сериозен риск за сигурността на страната, което може да обезпечи пробив на китайската компания в цяла Европа.
Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство е открил, че има способи да се лимитират рисковете от потреблението на оборудването на китайската компания в бъдещите ултрабързи 5G мрежи, оповестяват два източника на Financial Times.
Констатацията на службите евентуално ще убеди Англия да употребява оборудването на Huawei в своите високоскоростни телекомуникационни системи.
Заключението на английските служби е сериозен удар по отношение на напъните на Съединени американски щати да убеди съдружниците си да се откажат от техниката на китайската компания. Вашингтон се съмнява, че Китай може да употребява Huawei за шпионаж или кибер офанзиви.
Американската организация за национална сигурност показа с разследващите служби на партньорските страни информация уличаваща китайската компания в злоупотреби, само че това не убеди Англия и Германия да забранят Huawei.
Очаква се английската позиция да има " огромна тежест " измежду европейските водачи, защото Лондон има достъп до най-важните американски разследващи данни.
Доставчиците на телекомуникационни услуги в други страни може да получат „ зелена светлина “ да употребяват китайски съставни елементи, в случай че вземат защитните ограничения, предложени от британците, счита източник на Financial Times, осведомен с дебата.
Британското киберразузнаване „ не е разкрило никакви доказателства за злонамерена китайска кибернетична активност посредством Huawei”, а изказванията, че китайските технологии в някоя част на 5G съставляват недопустим риск, са нелепости, съобщи пред вестника Робърт Ханиган, някогашен началник на английската организация, която предава разследващата информация на държавното управление и армията.
Според шефа на МИ-6 Алекс Йънгър въпросът е прекомерно комплициран, с цел да се реши с елементарна възбрана за оборудването на компанията и всяка страна сама би трябвало да дефинира по какъв начин да се оправи с него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР