Британското правосъдие призна венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо за временен

...
Британското правосъдие призна венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо за временен
Коментари Харесай

Британското правосъдие призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Британското правораздаване призна венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела по дело, целящо да се откри коя венецуелска власт може да разполага със златото на страната, подадено в Банк ъв Ингланд (Bank of England), съобщи Франс прес. Решението на съда разгласи съдията Найджъл Тиър.

Венецуелската централна банка незабавно разгласи, че ще апелира решението, което " пренебрегва тотално действителната обстановка в страната ".

Миналата година английският министър на външните работи призна Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела. И от този момент Банк ъв Ингланд систематично отхвърляше да върне на Каракас част от неговите златни запаси, подадени в нея. Така се стигна и до съд. По време на правосъдните съвещания юристите на Венецуелската централна банка акцентираха, че посредством дипломатическите си връзки с президента на Венецуела Николас Мадуро, Обединеното кралство признава де факто режима му, макар че не го утвърждава.

Венецуела подаде няколко желае, с цел да си върне равностойността на 1 милиард златни кюлчета, а Гуайдо писа на два пъти на Банк ъв Ингланд, с цел да я призове да отхвърли тези искове. Централната банка на Венецуела посочи, че се нуждае от парите, с цел да се бори с пандемията от Covid-19. Адвокатите на различния директорски съвет на Венецуелската централна банка, назначени от Гуайдо, пък акцентираха по време на процеса, че има риск златото на Венецуела да бъде пропиляно в интерес на венецуелските управници.

През април Венецуелската централна банка предложи златото да бъде трансферирано непосредствено на Програмата на Организация на обединените нации за развиване, която сподели, че е склонна да го одобри, само че при избрани условия, напомня Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР