Британското правителство заяви, че по отношение на отбраната е готово

...
Британското правителство заяви, че по отношение на отбраната е готово
Коментари Харесай

Лондон е готов на тясно и безусловно сътрудничество с ЕС в отбраната

Британското държавно управление съобщи, че във връзка с защитата е готово на тясно съдействие с Европейски Съюз след Брекзита и е абсолютно ангажирано с опазването на европейската сигурност, съобщи Франс прес, цитирайки оповестен през днешния ден работен документ.


"Великобритания желае да предложи бъдещи връзки, които да са по-близки от което и да е партньорство с трета страна ", акцентира работният документ. Тонът в него е сензитивно по-сговорчив от досегашната позиция на Лондон, отбелязва Агенция Франс Прес.

В края на март, при задействането на член 50 от Римския контракт, с което стартира процедурата по излизането на Англия от Европейски Съюз, стартира дискусия за метода, по който английската премиерка Тереза Мей слагаше на везните съдействието на Лондон в сигурността, в това число в битката с тероризма, с постигането на комерсиално съглашение.

"Новият документ звучи надалеч по-позитивно по въпросите на европейската защита и външната политика, в сравнение с се очакваше ", акцентира английският в. "Гардиън ".

"Това не е шантаж и не е преговорна позиция ", съобщи английският министър на защитата Майкъл Фалън пред Би Би Си. "Това което вършим - което всички желаят - е да покажем по какъв начин виждаме новото партньорство в деня след Брекзита ", добави той. "Искаме да се борим дружно с тероризма. Това е от жизненоважно значение ", акцентира английският министър.

В документа се отбелязва, че НАТО ще остане в основата на английската защита, само че Лондон желае да реализира оптимално оперативно, институционно и индустриално съдействие с Брюксел, се акцентира в документа. Той обаче не съдържа оферти за механизми, които да провеждат това съдействие.

Лондон предлага да се водят постоянни тесни съвещания за външната политика и сигурността, с опция за приемане на общи позиции.

Работният документ е дванадесетият, оповестен от английското държавно управление. Той не визира съдействието в битката с престъпността, нито позицията на Лондон за оставането му в Европол. Тези въпроси ще бъдат прегледани в различен документ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР