Британското правителство започна разследване на изтичането на информация от паметни

...
Британското правителство започна разследване на изтичането на информация от паметни
Коментари Харесай

Лондон започва разследване за теч на информация от външното министерство

Британското държавно управление стартира следствие на приключването на информация от паметни мемоари на посланика на страната във Вашингтон, в които той назовава администрацията на Тръмп „ неспособна, некомпетентна и нестабилна “.
Външният министър Джереми Хънт, кандидат за нов министър председател на Англия, съобщи, че написаното от дипломат Ким Дарък е негово персонално мнение, а не мнение на английското държавно управление, заяви БНР.
В паметните мемоари на Ким Дарък се споделя, че Белият дом е „ неповторимо нефункционален и разлъчен “ под управлението на Доналд Тръмп. Депутатът от Консервативната партия Том Тугенхат, който е ръководител на парламентарната комисия по външни работи, съобщи, че виновните за приключването на информацията би трябвало да бъдат подведени под правосъдна отговорност. Той обаче отбрани Ким Дарък с аргумента, че работата на посланика е да съставлява ползите на английския народ, а не „ чувствителността на Съединените щати “.
Лидерът на партията „ Брекзит “ Найджъл Фарадж подлага на критика Ким Дарък за мненията му и добави, че „ той е изцяло неспособен за тази работа и колкото по-скоро бъде отзован, толкоз по-добре “.
Според министъра на правораздаването Дейвид Гоук работата на посланиците е да дават „ почтен и автентичен съвет на страната си “. „ Позорно е, че е изтекла информация, само че ние очакване от нашите посланици да споделят истината, такава каквато я виждат “, добави Гоук.
Самият Доналд Тръмп съобщи апред публицисти в Ню Джърси, че „ посланикът не е направил добра услуга на Англия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР