Британското правителство забрани добива на шистов газ чрез фракинг, след

...
Британското правителство забрани добива на шистов газ чрез фракинг, след
Коментари Харесай

Великобритания забрани добива на шистов газ чрез фракинг

Британското държавно управление забрани добива на шистов газ посредством фракинг, откакто в резултат на тази техника през изминалто лято бе записано извънредно земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер край Блекпул. Местните управляващи допълниха, че са вероятни „ неприемливи последствия “ за локалното население при потреблението на фракинг.

Множество природозащитни организации приветстваха новината, а мораториумът ще остане в действие, до момента в който не се появят нови безапелационни доказателства за сигурността на този способ, се споделя в известието на държавното управление.

Факт е, че почти 80 % от жителите на Англия отопляват домовете си с газ и страната търси метод по какъв начин да понижи зависимостта от вноса му. Правителството на Борис Джонсън пък до момента е показвало, че поддържа добива на шистов газ. 

Съобщението за мораториума се изяснява с обстоятелството, че в този момент Джонсън се готви за нови парламентарни избори на 12 декември. 

Шистовият газ е природен газ, добиван от шисти. През първото десетилетие на 21 век шистовият газ усилва смисъла си като значим източник на природен газ в Съединени американски щати. Интересът към него се подхранва и от вероятни шистови залежи в Канада, Европа, Азия и Австралия. Американската администрация за енергийна информация счита, че находищата на шистов газ в Съединени американски щати могат да обезпечат цялостна самостоятелност в доставките на природен газ за страната до 2030 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР