Британското правителство ще се изправи пред многомилиардна сметка за уреждане

...
Британското правителство ще се изправи пред многомилиардна сметка за уреждане
Коментари Харесай

Барние: Лондон трябва да плати разходите по развода дори и при Brexit без сделка

Британското държавно управление ще се изправи пред многомилиардна сметка за споразумяване на разделянето с Европейски Съюз даже и в случай че напусне блока без договорка, разкри договарящият от страна на Брюксел Мишел Барние.
Някои антиевропейци, съперници на контрактуваното съглашение с Брюксел, се опълчват на концепцията за споразумяване на сметката, която личното им държавно управление прави оценка на 39 милиарда английски лири (44 милиарда евро) за покриване на неизплатени отговорности.
В изявленията с няколко европейски вестника обаче Барние съобщи, че сметката ще бъде решена в някакъв миг, даже в случай че Лондон отхвърли съглашението за отдръпване, подписано от Англия през ноември и с краен период 29 март.
„ За бюджета на Европейски Съюз постоянно сме казвали едно просто нещо: всички задължения, поети от Обединеното кралство, към момента член на Европейски Съюз, ще бъдат спазвани”, съобщи старшият представител на Европейски Съюз, заяви в. Le Monde.
" Ще бъде по-трудно да ги накараме да ги почитат при положение на неявяване на договорка ", само че ние ще продължим да настояваме. Тези задължения са правно обвързващи според интернационалното право и не мога да си показва, че Англия няма да съблюдава уговорките си. "
Правителството на премиера Тереза Мей не оспорва, че Англия дължи бюджетни вноски за покриване на разноските на Европейски Съюз, контрактувани сред членовете, до момента в който Англия остава в блока и утвърди съглашението за бракоразвод през ноември.
Но английският парламент, разграничен сред поддръжниците на договорката, евроскептиците, които желаят да се откажат от покупко-продажбите, и проевропейците, които желаят да спрат Brexit, отхвърлиха това единодушие и хвърлиха сянката на несигурност върху този развой.
Някои хардлайнери в Лондон желаят да откажат заплащането като механизъм, който да употребяват преди договарянията след Brexit, с цел да договорят нови търговски връзки сред Англия и останалите 27 държави-членки на Европейски Съюз.
Отделно в изявлението, обещано на френския ежедневник Le Monde, „ Люксембургер Ворт” и полския „ Ржечпосполита”, Барние удостовери позицията на Европейски Съюз за консенсуса, че съглашението за отдръпване би трябвало да остане и че държавното управление на Мей може да откри метод да го избави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР