Британското правителство съобщи днес, че е издало визи на 41

...
Британското правителство съобщи днес, че е издало визи на 41
Коментари Харесай

Великобритания е издала визи на 41 000 украинци

Британското държавно управление заяви през днешния ден, че е издало визи на 41 000 украинци в сходство с проектите си да помогне на хора, бягащи от войната, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало след рецензии, че процедурата е прекомерно дълга и тромава.

Миналия месец английското държавно управление приготви два проекта за подкрепяне на украинските бежанци. Единият е за украинци, които към този момент имат родственици във Англия, а другият - за настаняване на хора, бягащи от войната, при британци, подготвени да им дадат заслон.

По последни данни са били подадени малко под 80 000 такива молби. 36 300 украинци, имащи родственици във Англия, са кандидатствали по фамилната скица. 28 500 от тези хора са били утвърдени, а 10 800 към този момент са признати.

По втория проект обаче са били издадени единствено 12 500 визи при 46 600 подадени молби. По данни от вторник едвам 1200 украински бежанци са били настанени по тази скица при английски доброволци.

Както украинците, по този начин и британците, подготвени да дадат заслон, подлагат на критика системата, че е прекомерно бюрократична и комплицирана, отбелязва Ройтерс. Някои бежанци би трябвало да чакат със седмици преди да отпътуват до Англия, макар че към този момент имат обезпечен заслон.

Британското държавно управление увери, че работи допустимо най-бързо, с цел да помогне на хората, като акцентира, че това е най-голямата и бърза интервенция в историята на Обединеното кралство за подкрепяне на бежанци.

" Нещата не са добре ", призна тази седмица държавният министър за бежанците, Ричард Харингтън, и даде обещание да опрости системата за издаване на визи.

Министърката на вътрешните работи, Прити Пател, дефинира обстановката като притеснителна, само че добави, че стотици хора работят за настаняването на бежанците.

Над 4 милиона души са напуснали Украйна след съветската инвазия на 24 февруари, сочат данни на службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците. Повечето от тези хора са отишли в прилежащи страни, като украинците нямат потребност от виза, с цел да влизат в Европейския съюз.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР