Британското правителство планира да промени цената на обучение в британски

...
Британското правителство планира да промени цената на обучение в британски
Коментари Харесай

Лондон планира скок в цените за студентите от ЕС след Brexit

Британското държавно управление възнамерява да промени цената на образование в английски университети за жители на Европейски Съюз след Brexit, заяви в. „ Файненшъл таймс “.
Тереза Мей желае да увеличи цената на образованието за тях и да направи цените сходни на това, което заплащат студентите от трети страни. Критиците на тази самодейност настояват, че това ще подкопае конкурентоспособността на Обединеното кралство.
Вестникът написа, че министерството на финансите към този момент е изразило угриженост, вярвайки, че заради тази самодейност, притокът на надарени младежи в страната ще намалее.
От „ Файнешъл таймс “ също по този начин научили, че съгласно вътрешните оценки на държавното управление тази стъпка може да понижи броя на студентите от страните от Европейски Съюз с две трети.
Предложението да се спре преференциалното отнасяне на студенти от Европейски Съюз идва от министъра на образованието Деймиън Хиндс и окончателното решение по него към момента не е взето.
Вестникът припомня, че в този момент студенти от страните от Европейски Съюз учат в британските университети при същите условия като английските жители. Обучението е лимитирано до 9 250 паунда на година, студентите от Европейския съюз също имат право на студентски заеми за образование, обезпечени от държавното управление.
Хиндс желае да стартират да се постановат по-високи такси на европейските студенти още през образователната 2021/22 година, когато Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз и да излезе от преходния интервал.
Един от причините на министъра е, че английското държавно управление не би трябвало да издава студентски заеми с невисок лихвен % на никой различен, с изключение на на жителите на тяхната страна, тъй като доста заеми, издавани от студенти от Европейски Съюз, в никакъв случай не се възвръщат и няма механизми за реализиране на това погасяване.
Вестникът отбелязва, че през 2017 година 135 хиляди студенти от страните от Европейски Съюз без английско поданство са се обучавали в университетите във Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР