Британското правителство обяви „Зимен план“ за справяне с коронавируса. Той

...
Британското правителство обяви „Зимен план“ за справяне с коронавируса. Той
Коментари Харесай

Британското правителство обяви „Зимен план“ за справяне с коронавируса

Британското държавно управление разгласи „ Зимен проект “ за справяне с ковид. Той планува бустер ваксини за изложените на по-голям риск и дотъкмяване на всеобщото имунизиране.

Предвиден е и спешен проект, в случай че националното опазване на здравето изпадне в дълбока рецесия.

Плановете бяха изложен в Народното събрание от здравния министър Саджид Джавид, а министър председателят Борис Джонсън доскоро даде още детайлности и уточнения на специфична конференция.

„ Зимния проект “ на държавното управление почива на пет съществени „ опорни точки “, както се изрази Саджид Джавид.

Първата са имунизациите. Бустер програмата за всички над 50 години ще започва още идната седмица. Решено е също да бъдат имунизирани децата сред 12 и 15 години.

Ето какво съобщи Борис Джонсън за имунизациите:

„ Covid още е измежду нас. За страдание, болестта към момента съставлява риск. Но аз съм уверен, че ние можем да продължим с нашия проект да превърнем „ ваксини, ваксини, ваксини в работни места, работни места, работни места “ и да защитим постигнатия от всички нас прогрес “.

Втората точка в проекта е тестването, следенето и самоизолирането. Скоро се чака смяна на системата с PCR тестванията, евентуално е премахването им.

Трета точка е оказването на поддръжка за националното опазване на здравето и обществените грижи. През идващите 6 месеца на опазването на здравето ще бъдат отпуснати още 4,5 милиарда паунда, 1 милиард от които за бързото справяне с дългия лист от чакащи за интервенции и лекуване.

Четвърто, предизвикват се хората да се срещат навън. Носенето на маски ще остане в действие при събирането на доста хора на едно място.

И пето, оказване на помощ в чужбина с ваксини, терапевтика и диагностика. Правителството се похвали, че към този момент е дало 9 милиона дози ваксини за програмата „ Ковакс “ на Организация на обединените нации.

Това е по този начин наречения План А, само че има и проект Бе, при положение, че опазването на здравето бъде претрупано. Желанието на държавното управление е да не се стигне до най-крайната мярка – локдауни.

В случай на рецесия обаче най-вероятно ще се върне наложителното носене на маски и обществената отдалеченост, както и въвеждане на имунизационни паспорти. Ще се предизвиква и работата от у дома, където това е допустимо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР