Британското правителство обяви, че увеличава финансовата подкрепа за промишлените сектори,

...
Британското правителство обяви, че увеличава финансовата подкрепа за промишлените сектори,
Коментари Харесай

Лондон увеличава помощите за металургията и хартиената промишленост

Британското държавно управление разгласи, че усилва финансовата поддръжка за промишлените браншове, които използват най-вече сила, по-специално металургията и хартиената индустрия, съобщи Франс прес. Тези сфери понесоха ударите на международния скок на цените. 

Програма, която оказва помощ от 2003 година на най-енергоемките браншове да заплащат сметките си за електричество, ще бъде продължена с още три години, се споделя в известие на кабинета.

Бюджетът за този пакет ще бъде повишен над два пъти. Досега английското държавно управление е помогнало с 2 милиарда английски лири за енергийните разноски на тези браншове, които включват също химическата индустрия и стъкларството. Според държавното управление това ще подсигурява в допълнение, че Англия остава привлекателна дестинация за вложителите в тези браншове, като в това време ще се предизвиква по-широка електрификация за понижаване на парниковите излъчвания.

Програмата за помощ е разширена и към предприятията за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили. 

Британското държавно управление показа наскоро и нова тактика за енергийната сигурност, предвиждаща усилване на атомната, вятърната и слънчевата енергетика, само че и на бранша на изкопаемите течни горива в Северно море.

Поскъпването на силата, което подхранва инфлационната серпантина, визира с цялостна мощ и английските семейства, изключително най-бедните. Правителството е упреквано, че прави прекомерно малко, с цел да облекчи възходящата тежест на цената на живота. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР