Британското правителство е подложено на натиск да изготви планове за

...
Британското правителство е подложено на натиск да изготви планове за
Коментари Харесай

Британското правителство е под натиск да каже кои училища са засегнати от рушащия се бетон

Британското държавно управление е подложено на напън да изготви проекти за справяне с рецесията, обвързвана с рушащия се бетон в някои публичните здания, до момента в който учебните заведения се борят да се уверят, че е безвредно да отворят порти, съобщи ДПА.

Британското министерство на образованието съобщи, че се чака на следващия ден министър Джилиан Кийгън да осведоми Народното събрание " за проекта за информиране на родителите и обществеността по въпроса ". Тя акцентира, че се чака усложненията, породени от рецесията, да продължат " дни, а не седмици ", даже в случаите, когато се постанова отдалечено образование, сходно на това през пандемията.

В публикация за в. " Сън он сънди " министърът на образованието съобщи, че " няма различен избор ", с изключение на да затвори някои учебни заведения, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички би трябвало да вземаме сложни решения в живота си, а виновното ръководство се състои в това да ги вземаме вярно. Това значи, че би трябвало да се преценят доказателствата и да се работи, даже когато компромисите са обилни ", акцентира Джилиан Кийгън. " Това е позицията, пред която бях изправена, когато ми бяха показани нови доказателства, че бетонът, който е част от някои учебни здания, към този момент не е безвреден ".

" Искам да успокоя фамилиите, че това не е връщане към мрачните дни на затваряне на учебни заведения ", акцентира тя. Някои възпитаници ще би трябвало да се образоват отвън учебното заведение или отдалечено, само че министерството ще финансира краткотрайни класни стаи, с цел да може образованието да се организира присъствено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР